torstai 6. kesäkuuta 2013

Focaccia

Nom nom

Vaihe 1

  • 1/2 rkl ( noin puoli pussia ) kuivahiivaa
  • 1/2 tl sokeria
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 1/4 dl lämmintä vettä


Sekoita kunnolla kulhossa kuivahiiva, sokeri, jauhot ja lämmin vesi. Peitä lämpimään paikkaan noin 10 minuutiksi.


Vaihe 2

  • 1 tl (meri)suolaa
  • 2 dl kädenlämpöistä vettä
  • noin 7 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl oliiviöljyä


Vatkaa seokseen suola ja toinen erä lämmintä vettä. Sekoita taikinaa lisäten jauhot pienissä erissä siten että saat löysän taikinan. Vaivaa lopuksi käsin ja lisää öljy. Peitä kulho ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Nosta taikina jauhotetun leivinpaperin päälle pellille. Taputtele jauhoitetuin käsin ohueksi, pellin kokoiseksi levyksi. Peitä ja anna kohota.

Vaihe 3
Lisää päälle haluamasi täyte ja paista 200C uunissa 20-25 minuuttia.

Itse laitoin puolitettuja miniluumutomaatteja, puolikkaita kalamata oliiveja, ohuita mozzarella viipaleita, ripauksen merisuolaa, tuoretta timjamia ja rosmariinia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti