keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Pizzataikina (lajin helppous viehättää)



3-4 pizzapohjaa
30 g tuoretta hiivaa
1 1/4 - 1 1/2 dl haaleaa vettä
500 g durum vehnäjauhoija
1/2 tl suolaa
jauhoja kaulimiseen
oliiviöljyä

Liota hiiva pienessä astiassa tilkkaan haaleaa vettä, lisää 2-3 rkl jauhoja ja sekoita tasaiseksi taikinajuureksi. Peitä liinalla ja anna nousta lämpöisessä paikassa 30 min.

Siivilöi loput jauhot työtasolle ja sekoita taikinajuureen. Suolaa kevyesti ja vaivaa hyvin. Taikinan pitää olla kiinteää mutta pehmeää. Vaivaa taikinaa vielä 10 minuuttia jotta siitä tulee hyvin kimmoisaa. Lisää samalla vähitellen haaleaa vettä. Jaa taikina neljään (tai kolmeen paksumpaa/isomaa pideä varten) tasakokoiseen osaan, ripota vähän jauhoja päälle ja anna nousta lämpimässä paikassa noin kaksi tuntia.

Painele taikinan paloista joko käsin tai tai kauli ne kaulimella jauhoitetulla tasolla puolen sentin paksuiksi levyiksi.

Voitele uunipelti oliivioljyllä, laita pizzat sen päälle, laita täytteet päälle.

Paista esilämmitetyssä uunissa erittäin korkeassa lämpötilassa (noin 280C) 15-20 minuuttia. Tarkkaile etteivät pizzat pala koska uuni on niin kuuma.


Pekoni, chorizo, sipuli ja jalapeno

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti