torstai 13. kesäkuuta 2013

Naudanlihaa osterikastikkeessa (Epsoon kiinalaisittain)

From Epsoo with wuw



  • 150 g naudanpaistia
  • 2 tl maizenaa sekoitettuna 1 rkl vettä
  • 1 tl maizenaa sekoitettuna 1 rkl vettä
  • 3 tl riisiviiniä
  • suolaa, mustapippuria
  • 1 pieni vihreä tai punainen paprika
  • n 8 cm pala purjoa
  • 1-2 viipaletta tuoretta inkivääriä
  • 1 tl soijakastiketta
  • 1 1/2 rkl osterikastiketta
  • ripaus sokeria
  • 4 rkl öljyä


Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi (~3 x 1 cm )

Sekoita keskenään 1 tl riisiviiniä, ripaus suolaa, mustapippuria ja 2tl maizenasuurusta

Sekoita lihat riisiviinisuuruksen sekaan ja anna maustua

Poista paprikasta siementet ja välikalvot. Leikkaa paprika ja puhdistetu purjo 1-2 cm kokoisiksi paloiksi. Hienonna inkivääri.

Sekoita 1 tl maizenasuurusta, soijakastike, osterikastike, 2 tl riisiviiniä, ripaus sokeria, suolaa, mustapippuria ja 4 rkl vettä keskenään.

Kuumenna öljy wokissa tai pannussa. Pikapaista sekottaen inkivääriä hetken aikaa, lisää lihat ja jatka pikapaistamista kunnes se on ruskeaa, lisää paprikat ja paista sekottaen pari minuuttia. Nosta lihat ja paprikat astiaan.

Lisää purjo wokkiin/pannulle ja pika paista sitä hetki. kaada sitten liha ja paprika takaisin wokkiin/pannulle, lisää kastikeja kypsennä hetki. Kypsennä sekoittaen, lisää tarvittaessa pikkuisen vettä, kunnes paprika on hieman pehmentynyt ja liha on mureaa.

Tarjoile riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti