tiistai 11. kesäkuuta 2013

Röh röhiä sokeriherneiden ja pähkinöiden kera


500 g tuoreita sokeriherneen palkoja (käytin pakastetta)
150 g porsaanlihaa
n. 6 cm pala purjoa, pieneksi viipaloituna
2-3 viipaletta inkivääriä, pieneksi hakattuna
2 valkosipulin kynttä, pieneksi hakattuna
2-3 rkl öljyä
1 tl riisiviiniä
1 rkl soijakastiketta
suolaa, mustapippuria
1 dl kanalientä
1 rkl maizenaa sekoitettuna 1 rkl vettä.

Huuhtele ja perkaa herneenpalot. Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi puhdistetu purjo ja hienonna inkivääri sekä valkosipuli.

Kuumenna öljy wokissa tai pannussa ja pikapaista herneitä kokoajan sekoittaen. Nosta vadille.

Pikapaista koko ajan sekottaen inkivääriä muutama minuutti, lisää lihat pannuun ja pikapaista vielä hetki. Lisää purjo ja valkosipuli ja jatka paistamista vielä minuutin verran. Sekoita joukkoon riisiviini, soijakastike, ripaus suolaa ja mustaapippuria. Hauduta muutama minuutti kunnes liha ja herneet ovat pehmeitä ja rapeita.

Lisää kanaliemi ja kiehauta, sekoita joukoon maizena-suurus ja ja keitä hetki kunnes kastike sakenee. Tarjoile riisin kanssa. (tai sellaisenaan)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti