perjantai 14. kesäkuuta 2013

Hapanimelää porsasta (Epsoon kiinalaisittain)

Eteläisen keittiön klassikko.




  • 200 g porsaanlihaa
  • 1 muna
  • 2 tl maizenaa sekoitettuna 2 rkl:aan vettä
  • 1 rkl maizenaa sekoitettuna 4 rkl:aan vettä
  • suolaa, mustapippuria
  • 1 tl ja 5 rkl riisiviiniä
  • n. 10 cm pala kurkkua tai kesäkurpitsaa
  • 2-3 viipaletta tuoretta inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl etikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 5 rkl öljyä
  • 2 rkl tomaattipureeta
  • 1 rkl riisiviinietikkaa


Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja viipaleet 3 x 2 cm suikaleiksi. Sekoita keskenään 2 tl maizenasuurusta, muna, suolaa, mustapippuria ja 1 tl riisiviiniä. Lisää lihasuikaleet joukkoon ja sekoita hyvin.

Leikkaa kurkku (josta on poistettu siemenet) 4 x 2 cm:n kokoisiksi ohuiksi vinoneliöiksi. Viipaloi puhdistettu purjo, leikkaa valkosipuli ja inkivääri erittäin pieniksi paloiksi.

Sekoita keskenään 1 rkl maizenasuurusta, sokeri, etikka, 5 rkl riisiviiniä ja soijakastike.

Kuumenna 4 rkl öljyä wokissa tai pannussa. Lisää lihat pienissä erissä wokiin ja pikapaista niitä sekottaen noin viisi minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin ruskeita. Nosta ne wokista toiseen astiaan. (Lihan sekaan voi laittaa pikkuisen chiliä että ruokaan saa kivasti potkua.)

Lisää wokiin/pannulle 1 rkl öljyä ja pikapaista sekottaen inkivääriä minuutin verran, lisää joukkoon purjo, valkosipuli ja tomattipuree ja paista vielä hetki.

Lisää wokiin/pannulle kurkku ja pikapaista sekottaen hetken aikaa. Kaada lihapalat takaisin wokiin ja lisää joukkoon riisiviinisuurus. Kiehauta ja anna kastikkeen kiehua muutama minuutta kunnes se sakenee ja lihat ovat mureita ja pehmeitä. Sekoita joukkoon 1 rkl riisi(sherry)viinietikka. Jos kastike on liian sakeaa lisää joukkoon loraus vettä.

Tarjoa riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti