torstai 30. toukokuuta 2013

'Aito' spagetti bolognese

450 italialaiselta kokilta kysyttiin millainen on aito spagetti bolognese, vastauksena oli tämä.




Spagetti Bolognese


  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 6 suikaletta panceettaa, pieneksi siivutettuna (vaikea löytää, itse käytin savustettua pekonia)
  • 2 isoa sipulia, pieneksi hienonnettuna
  • 3 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • 2 porkkanaa, pieneksi hienonnettuna
  • 1 sellerin varsi, pieneksi hienonnettuna
  • n. 1 kg naudan paistijauhelihaa
  • 2 isoa lasia punaviiniä
  • 2 tölkkiä (400g) tomaattimurskaa
  • 2 tuoretta tai kuivattua laakerinlehteä ja mustapippuria
  • 800g - 1 kg tagliatellea
  • Raastettua parmesaania





Kuumenna öljy isossa, kattilassa ja paista pekonia kunnes se on ihanan kullanväristä. Lisää sipuli ja valkosipuli (sipulia voi 'kuivata' vaikka hetken talouspaperin päällä jos se on kovin kostea) kuullota.

Jos sipulessa on paljon nestettä niin ne voi ottaa pois kattilasta jotta lihan saa paistettua paremmin.

Lisää lämpöä ja liha, ruskista kunnolla.

Kaada viini sekaan ja kiehuta kunnes neste on vähentynyt noin kolmanneksella.

Laske lämpöä, lisää tomaatti, selleri, porkkana ja laakerinlehdet.

Anna kypsyä kannen alla 1-1½ tuntia välillä sekottaen.

Keitä pasta runsaassa suolaisessa vedessä.

Annostele pasta lautaselle, raasta päälle parmesaania, reilu kauhallinen kastiketta ja sitten päälle vielä parmesaania ja ripaus mustapippuria. (Jamie Oliver laittaisi varmaan tuohon vielä lorauksen ölöjyä)

Naati.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti