torstai 13. kesäkuuta 2013

Naudanlihaa ja selleriä (Epsoon kiinalaisittain)

Paprikat jäivät vähän turhan leveiksi suikaleiksi


  • 150 g mureaa sisäpaistia tai fileetä
  • suolaa, mustapippuria
  • 1 tl maizenaa sekoitettuna 2 tl vettä
  • 2 rkl riisiviiniä
  • 1-2 sellerinvartta
  • 1 vihreä tai punainen paprika
  • 2-3 viipaletta tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2-3 rkl öljyä

Leikkaa liha 5 cm pitkiksi ohuiksi suikaleiksi. Sekoita niiden joukkoon suolaa, mustapippuria, maizenasuurus ja 1 rkl riisiviiniä. Anna maustua jonkin aikaa.

Pese selleri huolella ja leikkaa se noin 3 cm pituisiksi paloiksi ja suikaloi se. Poista paprikasta siemenet ja välikalvot ja suikaloi se (suurinpiirtein samankokoiseksi kuin selleri) Hienonna inkivääri.

Kuumenna öljy wokissa tai pannussa. Pikapaista inkivääriä pari minuuttia. Lisää lihasuikaleet ja paista vielä hetki koko ajan sekoittaen. Lisää selleri ja paista vielä hetki.

Lisää paprika ja jatka paistamista vielä hetki. Lisää soijakastike ja 1 rkl riisiviiniä ja paista hämmentäen vielä jonkin aikaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessä pieni loraus vettä.

Tarjoile riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti