keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Kananpoikaa ja paprikaa (Epsoon kiinalaisittain)


  • 200 g rintafilettä
  • Suolaa, mustapippuria ja chilipippuria
  • 2 rkl riisiviiniä (kuiva sherry)
  • 2 tl maizenaa sekoitettuna 2 tl veteen
  • 1 tl maizenaa sekoitettuna 1 tl veteen
  • 1/2 punainen ja 1/2 vihreä (tai keltainen) paprika
  • 1 rkl kanalientä tai vettä
  • 4-5 rkl öljyä


Leikkaa liha erittäin ohuiksi suikaleiksi. Sekota keskenään suolaa, 1/4 pippuria, ripaus chiliä (seuraavalla kerralla laitan hiuksenohueksi leikattua chiliä), 1 rkl riisiviiniä ja 2 tl maizenasuurusta. Sekoita lihat marinadin sekaan.

Halkaise paprikat, poista siemenet ja välikalvot. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi.

Sekoita sekaisin suolaa, mustapippuria, 1 rkl riisiviiniä, 1 tl maizenasuurusta ja 1 rkl kanalientä tai vettä (lisää suolaa jos käytät vettä).

Kuumenna öljy wokissa tai pannulla. Pikapaista lihasuikaleet kokoajan sekottaen. Lisää paprikasuikaleet ja paista vielä hetki. Älä käytä liian kuumaa öljyä muuten liha menettää ihanan pehmeytensä.

Kaada kastike joukkoon, tarkista suola ja pippuri ja kypsennä kunnes kastike sakenee.

Lisukkeena esim. nuudelit tai riisi. Riisin käyttöön vinkkinä sellainen että basmati- tai jasmiiniriisi kannattaa huuhdella ennen keittämistä ainakin 3 kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti