tiistai 28. toukokuuta 2013

Makoisa naanleipä

6 leipää


  • 7-8 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl maitoa tai vettä
  • 1 dl luonnonjogurttia
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kuivahiivaa


Sekoita jauhot, suola, sokeri, leivinjauhe ja hiiva kulhossa. Lisää öljy ja jogurtti.

Lämmitä maito/vesi noin 40 asteiseksi ja lisää sekaan vähän kerrallaan hyvin sekottaen. Lisää tarvittaessa jauhoja. Taikinan pitää olla pehmeää mutta ei löysää.

Alusta kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Sivele pinta öljyllä ja anna kohota peitettynä noin kaksi tuntia.

Voitele kaksi uunipeltiä öljyllä. Kippaa taikina pöydälle ja vaivaa sitä hetki. Jaa taikina kuuteen osaan, taputtele ja venyttele taikina pisaran muotoisiksi ohuiksi leiviksi. Anna leipien kohota liinan alla noin 20 min ja  sivele ne kevyesti vedellä.

Paista leivät grillivastuksella 2-3 minuuttia puoleltaan tai kunnes leipien pinta kupruilee ja täplittyy sieltä täältä ruskeaksi. Jos uunissa ei ole grillivastusta niin laita lämpö 250C.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti