torstai 16. toukokuuta 2013

Paistettu riisi

Oli vähän nälkä ja sopivasti eiliseltä tähteitä niin tein kiinalaista pyttypannua eli paistettua riisiä

  • n. 6 dl kylmää, keitettyä riisiä (basmati/jasmiini mieluiten)
  • Puolikas paprika ( tai vaikka yksi tomaatti)
  • Pieni pala purjoa (6 cm) tai pieni sipuli .. tai molemmat
  • 100 g kinkkua tai muuta kypsää lihaa. Itse laitoin vajaan paketin Schwarzwaldin kinkkua.
  • 4 rkl öljyä (tässä käytin eilisen friteerausöljyn joka oli imenyt kivasti makua)
  • Suolaa, mustapippuria.

Leikkaa paprika, tomaatti (kalttaa tomaatti ensin, ja poista siemenet), purjo ja liha aivan pieniksi paloiksi.

Kuumenna öljy wokissa. Pikapaista vihannekset ja liha, lisää riisi ja paista vielä hetki sekottaen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Hyvä lisuke tai sitten vaikka iltapala.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti