keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Friteeratut jamssi-seesamikakut (Epsoon kiinalaisittain)

NOM NOM


  • 600 g tuoretta jamssijuurta
  • 1 munanvalkuainen
  • 2 tl maizenaa sekoitettuna 2 tl veteen
  • 4 rkl sokeria
  • 1 dl seesaminsiemeniä (kuoritut pehmeämpiä)
  • n. 5 dl öljyä


Kuori ja huuhtele jamssijuuret. Höyrytä niitä kannen alla n. 30 minuuttia kunnes ovat kypsiä.

Soseuta jamssit ja sekota joukkoon sokeri. Vispaa valkuainen maizenasuuruksen joukkoon. Sekoita massa tasaiseksi.

Ota kahdella teelusikalla jamssipallero, pyöräytä se seesaminsiemenissä ja purista sitä hiukan lituskammaksi.

Kuumenna öljy wokissa/kattilassa. Kun puulastassa alkaa muodostua pieniä kuplia on öljy tarpeeksi lämmin.

Friteeraa muutama kakku kerralla pari minuuttia kunnes ne ovat kullankeltaisia. Valuta talouspaperin päällä ja naati.

Tein ensimmäisen setin bataatista koska reseptissä se sanottiin vaihtoehdoksi jamssille mutta siitä tulee huomattavasti löysempää taikinaa jota on aika vaikea seesamoida ja paistaa. Hyviä ne kyllä on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti