keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Kanaa ja pähkinää (Epsoon kiinalaisittain)


  • 150 g broilerin rintafilettä
  • 1 tl maizenaa
  • 2 rkl riisiviiniä (kuiva sherry)
  • n. 8 cm pala purjoa
  • 2-3 viipaletta tuoretta inkivääriä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • suolaa
  • 1/4 - 1/2 tl mustapippuria
  • 50 g saksan(tai muita)pähkinöitä
  • 2-3 rkl öljyä


Leikkaa filee n. 2cm paloiksi. Sekoita maizena ja 1 rkl riisiviiniä ja lisää lihat joukkoon.

Leikkaa purjo pieniksi paloiksi ja hienonna inkivääri.

Sekoita soijakastikkeen joukkoon 1 rkl riisiviiniä, 4 rkl vettä, suolaa ja mustapippuria.

Paloittele saksanpähkinät puolikkaiksi / neljäsosiksi. Kuumenna öljy wokissa (pannulla voi roiskua ...) ja paista pähkinöitä kokoajan sekottaen noin minuutin verran. Nosta pähkinät astiaan.

Paista inkivääriä muutaman minuutin verran, lisää liha ja paista hetki. Lisää purjo ja jatka paistamista vielä muutama minuutti. Lisää pähkinät ja paista kaikkea hetki lisää. Lisää kastike ja paista kunnes liha on kypsää.

Tarjoile (basmati/jasmini)riisin kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti