sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Kana-kurpitsakeitto (Espooon kiinalaisittain)


  • 300 g kesäkurpitsaa
  • 1.5 dl maizenaa
  • 150 g broileria filettä
  • 50 g savukinkkua
  • 1.25 l kanalientä
  • 1 rkl riisiviiniä (kuiva sherry korvaajaksi)
  • suolaa, mustapippuria


Kuori kurpitsa, poista siemenet ja leikkaa tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Pyörittele tikut kauttaaltaan maizenassa.

Hienonna broilerin filee veitsellä (tai lihamyllyllä) sekoita 2.5 dl kylmää vett, suolaa ja pippuria lihamassaan. Leikkaa kinkku ohuiksi suikaleiksi.

Kiehauta 7dl kanalientä wokissa/kattilassa. Ripoittele kurpitsan suikaleet kiehuvaan liemeen ja kiehauta hetki kunnes ne muuttuvat valkoisiksi. Valuta kurpitsan suikaleet ja siivilöi samalla liemi. Pese kattila.

Kaada kaikki kanaliemi kattilaan lisää riisiviini ja mausta mustalla pippurilla. Nosta broilerinliha kiehuvaan liemeen. Vedä kattila puoliksi pois levyltä niin että liemi kiehuu toiselta reunalta, näin liemestä tulee kirkas.

Liha on kypsää kun se kelluu pinnalla. Nosta liha reikäkauhalla tarjoilukulhoon, kaada kurpitsasuikaleet päälle ja koristele savukinkkusuikaleilla. Kiehauta liemi, tarkista suolan määrä ja kaada liemi tarjoilukulhoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti