torstai 14. helmikuuta 2013

Pieni teeopas

Peruskäsitteet
Tippy: teenlehtien silmut ovat koskemattomat
Golden:kullanruskeat silmut
Flowery: erityisen kukkea aromi
Orange Pekoe: erityisen pehmeät lehdet, jotka ovat peräisin suoraan lehtisilmujen alta





Mustat teet
Assam, Intia. pehmeä aromaattinen
Ceylon, kevyt, pehmeä, hienostunut
Darjeeling, Intia, kullanvärinen, täyteliäinen
Keemum, Kiina, savuinen aromi
Aromatisoidut teet, kuten Earl Grey

Oolong-teet
Formosa Oolong, Formosa, persikan makuinen, hedelmäinen
Souchong, Kiina, jasmiiniteen pohjana

Vihreät teet
Gunpower, Kiina, keltavihreä, mieto, hiukan kitkerä
Gyokuro, Japani, kevyt, hedelmäinen aromi
Matcha, Japani, luonnollisesti kuivattua, jauhettua Gyokuro-teetä.

Valkoinen tee on teepensaan nuorista nupuista ja lehdistä valmistettua teetä. Se on peräisin Fujian-maakunnasta Kiinasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti