sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Lihapyörykät olutkastikkeessa

*Itselle tämä safka ei ihan kolahtanut.

Ainekset:
2 viipaletta vaaleaa leipää
2 sipulia
1kg jauhelihaa
1 ruokalusikallinen hienonnettua timjamia
1 ruokalusikallinen hienonnettua persilijaa
2 munaa
Vähän muskottipähkinää
Suolaa, mustaaippuria
n. 70g voita
2 salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
1 ruokalusikallinen vehnäjauhoja
1 litra olutta



Liota leipäviipaleet vedessä ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. 
Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita keskenään sipulisilppu, leipä, timjami, persilija, munat, muskotti, suola ja pippuri.

Muotoile taikinasta suuria pullia.

Kuumenna voi ja ruskista pullat kauttaaltaan.

Hienonna salotti ja valkosipuli ja paista ne kevyesti pannulle jäänneessä voissa. Ripottele päälle jauhot ja mausta suolalla ja pippurilla.

Kaada olut pannulle ja kuumenna soosi kiehuvaksi.

Kaada soosi lihapullien päälle ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti