keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Muutamia perusohjeita: Kiinalainen safka

Hapanimeläkastike

  • n. 6 cm pala purjoa
  • 2-3 viipaletta tuoretta inkivääriä
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • vajaa 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl vaaleaa riisiviinietikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl riisiviiniä
  • 1 tl maizenaa, sekoitettuna 1 rkl:aan vettä
  • suolaa, mustapippuria
  • 2 rkl tomaattiketsuppia
  • 4 rkl öljyä

Hienonna puhdistettu purjo, inkivääri ja valkosipuli

Sekoita maizenasuurukseen sokeri, viinietikka, soijakastike ja riisiviini, tomaattiketsuppi sekä ripaus suolaa.

Kuumenna öljy wokissa tai kattilassa. Pikapaista sekottaen inkivääriä muutama minuutti, lisää purjo ja valkosipuli ja pikapaista hetki. Sekoita joukkoon kastike, kiehauta ja anna kypsyä miedolla lämmöllä 15-20 min.

Tarjoa kylmänä tai kuumana.

_______________________________________


Chilipippurikastike

  • n. 6 cm pala purjoa
  • 2-3 viipaletta tuoretta inkivääriä
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • 1-2 tuoretta chilipippurin palkoa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl riisiviiniä
  • 1 tl maizenaa sekoitettuna 4 rkl:aan vettä
  • suolaa
  • 4 rkl öljyä
Hienonna inkivääri, valkosipuli ja purjo. Hienonna chilipippurit hyvin pieneksi.

Sekoita maizenasuurukseen sokeri, viinietikka, soijakastike, riisiviini ja ripaus suolaa.

Kuumenna öljy wokissa tai kattilassa. Pikapaista sekoittaen inkivääriä minuutin verran, lisää purjo, valkosipuli ja chilipippuri ja pikapaista vielä hetki. Lisää kastike ja kiehauta sekottaen kunnes se sakenee.

Kiva lisä miedoille ruuille.


_______________________________________


Soija-inkiväärikastike


  • 3 rkl öljyä
  • 1/4 keskikokoisesta sipulista
  • 3-4 viipaletta tuoretta inkivääriä
  • 1 tl sokeria
  • 1 dl soijakastiketta


Hienonna sipuli ja inkivääri

Kuumenna öljy wokissa tai kattilassa ja pikapaista sekottaen inkivääriä minuutin verran, lisää sipuli ja paista hetki kunnes se pehmenee hiukan, älä ruskista sitä.

Lisää joukkoon soijakastike ja sokeri. Nosta kattila pois levyltä ja jäähdytä.
Sopii mainioisti esim. kanaruokien seuraksi.


_______________________________________


Itäinen pöytäkastike

1 1/2 dl soijakastiketta
4 rkl tummaa viinietikkaa
n. 12 cm:n pala purjoa

Sekoita keskenään soijakastike, viinietikka ja hienonnettu purjo.
Tarjoa pöytämausteena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti